Asiatisk biffsallad
        
          Fantastisk god kall asiatisk biffsallad med shiratakinudlar, mört kött och en härlig dessing. Passar lika bra till vardags som fest!
I samarbete med: Cecilia Folkesson
         
        
        
        
          Du behöver
- 400 g 
ryggbiff, toppbog eller entrecôte
 - 1 pkt 
Nudlar (glasnudlar eller shiratakinudlar)
 - 2 st 
morötter
 - 150 g 
sockerärtor
 - 1 st 
mango
 - 4 st 
salladslökar
 - 1 st 
lime
 - 1 st 
röd chili
 
Dressing- 2 msk 
färsk ingefära
 - 2 st 
klyftor vitlök
 - 2 msk 
tamari eller japansk soja
 - 2 msk 
sesamolja
 
- 2 msk 
rapsolja
 - 1 msk 
fisksås
 - 1 msk 
honung
 - 2 st 
lime (saften)
 - 1 st 
röd chili
 - 1 st 
kruka färsk koriander
 
Topping- 1 st 
kruka färsk koriander
 - 1 st 
påse jordnötter
 - 1 st 
Röd chili
 - 2 st 
Limeklyftor
 
         
        
          Gör så här
          
- Sätt ugnen på 150°.
 - Torka av köttet, salta och peppra.
 - Stek köttet i olja/smör i stekpanna tills det fått fin färg.
 - Lägg köttet i en ugnssäker form och låt det gå klart i ugnen, innertemperatur ca 55-60°.
 - Låt köttet vila ca 5 min innan du skär upp det i tunna skivor.
 - Gör klart nudlarna enligt anvisning på paketet.
 - Blanda ihop dressingen, smaka av under tiden.
 - Strimla morötter och salladslök och skär mangon i kuber.
 - Blanda nudlarna med ca 2/3 av dressingen
 - Blanda ihop nudlarna med grönsakerna och mangon och lägg på köttet.
 - Toppa med resten av dressingen, hackade salta jordnötter, koriander, lite extra chili och limeklyftor.